Finn Dam Rasmussen er keramiker og uddannet sociolog.

Har siden 2008 arbejdet på fuld tid som keramisk kunstner i eget værksted i Tisvilde i Nordsjælland. Finn arbejder med skulpturel keramik, der brændes ved ca. 1300 grader. Formerne er rene, enkle og monumentale. Overfladerne består som regel af begitninger, dvs. indfarvet ler, der i mange lag spartles på genstanden og som resulterer i en nuancerig og stoflig meget fascinerende overflade.

Parallelt med denne teknik arbejder Finn med saltglasering, som består i at glaseringen foregår ved at salt sprøjtes ind i ovnen, når den er knap 1300 grader. Saltet indgår i kemiske forbindelser med leret og danner en meget stærk glasur karakteriseret ved en særlig overflade med ‘applesinskrælsagtig struktur’. Det kræver en særlig ovn som Finn byggede i 2014.

Finn har deltaget i talrige udstillinger og keramikmarkeder i Skandinavien, England og Tyskland og er medlem af organisationerne:

‘Danske Kunsthåndværkere’. www.danskekunsthaandvaerkere.dk/

‘Nordsjællandske Keramikere’. www.keramikere.dk

Finn blev tildelt prisen som Årets Udstiller på Frue Plads Kunsthåndværkermarked i 2018. Juryen begrundede det således:
Årets pris gives til en kunsthåndværker, der har virket i feltet i mange år, og som har formået at udvikle og tilpasse sig i takt med tiden. Det er en hyldest til klassisk dansk keramik forankret i historien og traditionen, men som rammer lige ned i tidsånden. Med udgangspunkt i saltglaseringer skabes unika og brugsobjekter, der er æstetiske, stoflige og funktionelle, som samtidig indgår i en global kontekst og har lang levetid. Hans rene, enkle og skulpturelle former udviklet gennem mange år, indgår nu i nye kontekster og møder et nyt publikum gennem kommercielle samarbejder, bl.a. restaurant Noma.
Håndfuglen gives i år til keramiker Finn Dam Rasmussen i særdeleshed for at nytænke sit udtryk og turde udfordre sit eget kunstneriske virke. Der er en ydmyghed og en umiddelbarhed i hans udtryk, som hylder hverdagen og skønheden i detaljen.

Finn er repræsenteret på ‘Keramikmuseum Westerwald’ i Tyskland.

Som ung havde Finn i perioden 1967 – 72 sit eget keramiske værksted med tilhørende udstilling på Nordvestfyn. Han deltog i en række udstillinger og var medlem af ‘Dansk Kunsthåndværks’ fynske sektion.

Finn studerede derefter sociologi og forskede og underviste på universitetet i en årrække. I 1991 åbnede han ‘KLASSIK – Galleriet for møbelkunst’ i København og drev det frem til 2007, hvor det blev afhændet. Finn har til stadighed lavet keramik og var i mange år medlem af et kollektivt keramisk værksted i Saxogade i København.